top of page

Följsamhet och Inkallning

I två dagar ska vi jobba för att få hundarna mer följsamma och lyssnande. Målet är att vinna hundarnas egen vilja att vara uppmärksamma på sina förare, sina människor. För att nå dit handlar det om att vara tydlig. Om din hund direkt förstår dig, i alla möjliga situationer, ökar dess vilja och lust att samarbeta. Kommunikationen blir både jämlik och tydlig om du förstår din hund och din hund förstår dig. Den tydligheten är en bra grund för det alla vill ha, alltså en följsamhet och en inkallning som faktiskt fungerar.

Den här kursen är riktad till både nybörjare och till den som jobbat med Peter tidigare. Som vanligt anpassar vi stora delar av de praktiska övningarna till varje individ, till varje hund och varje förare. Alla hundar är individer, precis som alla förare. Hundars och förares ålder, kön, ras och erfarenheter spelar ingen roll, allt handlar om individen

Vi kommer också att ta tag i detaljer, som vardagstrassel eller problem i jakten. Vi pratar oss fram till möjliga lösningar och testar övningar. Jobbiga hundmöten? Dåliga sök? Återgångar som sällan fungerar? Hundslagsmål? Ställ frågan, det kan finnas en logisk förklaring och kanske en lösning.

Vi kommer att jobba med hundarna i koppel, i lina och lösa. Vi övar i det fria och i Bergbackas rejäla rast hägn. Vi ökar svårigheter och störningar i en takt som flyttar fram gränsen för dina möjligheter att styra hunden. Målet är att kontakten med dig blir en belöning för hunden. Du ska bli centrum i hundens liv. Du ska bli värd att lyssna på, att följa.

Tid och Plats: Bergbacka Gård, Örnsköldsvik den 29-30 juni 2024
Instruktör: Peter "Peter & Dogworks" Ekeström

Pris Hundägare + hund: 4.350: - 
Pris Åhörare: 1.650: - 

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss!


Använd gärna formuläret under                                 för anmälan eller ring oss.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page