top of page
Original on Transparent.png

Vi som bor på Bergbacka heter Ulf och Monica Byström.

Vi är tredje generationen i vår familj på gården sedan 1925. Här bor också våra jämthundar Aslan och Bamse tillsammans med våra två katter.

Vi har haft hundar (jämt- och gråhundar) sedan 1987. Från början var det lite si och så med detta med lydnad men efter hand har vårt sätt att arbeta med våra jakthundar förändrats ordentligt.

Idag ägnar vi minst lika mycket tid till att få lugna, sociala och följsamma hundar som den tid vi tillbringar med dem i skogen. Ska sanningen fram så ägnar Monica nog ännu mer tid än så med hundarna efter att barnen blivit flygfärdiga.

Vi har med tiden anpassat vår gård mer och mer för att det ska vara lätt och tryggt för oss att arbeta med hundarna. Något som vi nu gärna vill dela med oss av till andra hundägare av alla slag.

Eftersom vi tycker att det är kul när det händer saker har vi litet nu och då evenemang. För det mesta med hundtema.

Aslan och Bamse är som ni kanske misstänkt våra älghundar, nummer tio och elva i raden, så några hundar har det blivit genom åren.

Hundägarcoachen Rakel träffade vi första gången i början på 1990-talet då vi gick vår första lydnadskurs med våra busiga jämtar Hero och Jäger. Med åren har vi kommit att samarbeta nära med henne och hon håller nu kurser flera gånger per år hos oss.

UoM2.jpg
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page